Bild på kvinna som lyssnar i hörlurar

Podcast om Göteborgs näringsliv

Hur lockar vi kapital och investerare? Hur hett är tech i Göteborg? Vad går bra och vad kan göras bättre i Göteborgsregionens näringsliv? Detta och mycket mer diskuteras i podden av företagare, näringslivsprofiler och spännande startups. Podden ingår som en insats i Göteborgs Stads näringslivsstrategiska program. Samtalen leds av Emanuel Karlsten, journalist och vinnare av stora journalistpriset 2020. Podden finns att lyssna på där poddar finns. Lyssna på vårt senaste avsnitt!

Våra mest lyssnade avsnitt

Foto på Erik Selin

Erik Selin

Som 24-åring klev Hisingspojken Erik Selin in på ett bankkontor och bad om ett lån på 20 miljoner kronor för att köpa en hyresfastighet i Ängelholm. Drygt 30 år senare är han god för ungefär 35 miljarder kronor. 

Lyssna på avsnitt #50
Petter Stordalen Business Göteborg Podcast

Petter Stordalen

Vad är det viktigaste valet han gjort i sin karriär? Varför vill han inte börsnotera sina bolag? Varför ser han sig själv som den mest osmarta i rummet? Vet Petter hur många hotell han äger?

Lyssna på avsnitt #47
Foto på Elina Åkerlind och Sara Wallin

Så säkrar ditt företag kapital

Hur säkrar man finansiering? Vad bör man tänka på? Hur går det till? Vilka alternativ och aktörer finns i Göteborg? Här får du tips från två experter inom kapitalanskaffning, Sara Wallin, vd Chalmers Ventures och Elina Åkerlind, vd Nordic Node.

Lyssna på avsnitt #43

#52. Susanne Ehnbåge

Från trainee till chef och vd för Siba som 35-åring. Susanne Ehnbåge säger att hennes liv varit ett bananskal men hennes energi, struktur och resultat för de bolag hon ansvarar för visar annat. Hör Susanne berätta hur hon hanterar att vara vd för två stora bolag i olika länder, hur hon ser på hållbarhet inom modeindustrin, hur hon gjort att göra-listor sedan nioårsåldern och varför träning är hennes drog. Programledare är Emanuel Karlsten.  

Lyssna på fler avsnitt

Bilder från poddstudion

Business Göteborg gäster i studio

Business Göteborg mikrofoner i studio

Business Göteborg Emanuel Karlsten och Rasmus Persson

Programidéer eller frågor?

Tveka inte att kontakta oss!