Din partner i näringslivet

Letar du efter den perfekta staden för att utforska nya affärsmöjligheter eller etablera ditt företag? Vi på Business Region Göteborg vill gärna vara din guide till framgång.

Vi tror på att främja samarbetet mellan näringsliv, offentlig verksamhet och akademi, med en stark inriktning på hållbarhet och innovation. Vi är redo att vara din förtrogna partner under din företagsresa och erbjuder skräddarsydd support som möter dina behov. Får vi bjuda på en dejt?

Ja, gärna! Kontakta mig  ❤

business region göteborg
brg-chalmers0075.jpg

Bli en del av något större!

Ska du utveckla en produkt eller tjänst? Behöver du hitta samverkansmöjligheter? Nå en internationell marknad? Vill du bidra till framtidens hållbara stad?

Med hjälp av oss kan du förverkliga dina visioner och ge din idé ytterligare lyftkraft och samtidigt bli en del av något större. Vi är länken mellan akademi, näringsliv, myndigheter och offentliga aktörer och vi skapar mötesplatser, nätverk och samarbetsmöjligheter för näringslivet i Göteborgsregionen.

Kontakta mig!
brg-byggarbetsplats0023.jpg

Vi öppnar dörrar!

Har du ett större företag som vill investera i Göteborgsregionen? Behöver du hjälp och stöd på vägen?

Vi ger dig kunskap och kontakter för att lyckas med din etablering och investering i Göteborgsregionen. Vi erbjuder stöd och råd med att hitta mark, lokaler och personal. Och beslutsunderlag för ditt affärscase genom kvalificerad rådgivning baserad på lokalkännedom, fakta och statistik. 

Jag vill veta mer!

Göteborg - Sveriges tillväxt- och innovationsmotor

Göteborgsregionen är Sveriges FoU-nav för innovation och kunskap. Ledande inom fordonsindustrin, hållbar mobilitet, Life Science, logistik, ICT och stadsutveckling. Förverkliga din idé, samarbeta och etablera dig här. Välkommen till Göteborgsregionen - platsen där dina framtidsvisioner blir verklighet!

Bild
ikon för produktion

31 000

är antalet fler arbetstillfällen i Göteborgsregionen sedan 2010. 

Bild
familj ikoner

131 000

är antalet fler invånare i Göteborgsregionen sedan 2010.

Bild
fabrik_industri_72.png

52 %

har den reala  BRP-tillväxten ökat sedan 2010. 

Bild
kluster_kapital_72.png

64 %

är den reala lönesummetillväxten i Göteborgsregionen sedan 2010. 

Bild
detaljhandel_servicepersonal_72.png

84 000

är antalet fler sysselsatta i Göteborgsregionen sedan 2010.

din partner i näringslivet

Exportvärde per sysselsatt högst i Sverige

Under 2022 exporterade regionens företag motsvarande 764 000 kronor per sysselsatt! Göteborgsregionen skapade exportvärde per sysselsatt i privat sektor är betydligt högre än de övriga två storstadsregionerna och Sverige i stort. Det är hela 229 000 kronor mer per sysselsatt än i Stockholmsregionen. 

entreprenorer-i-goteborg-business-region-goteborg.png

Göteborg - Sveriges huvudstad för FOU i företag

Att företagens FoU-utgifter är högst i landet (ca 45 miljarder kronor) och även högre än i Stockholmsregionen (ca 44 miljarder kronor) bekräftar bilden av den styrka länets företag besitter för att ta fram världsledande innovationer som exporterats på en global marknad. 

din-partner-goteborgsregionen.png

Göteborg i topp!

Göteborg och Sverige toppar flera internationella listor och globala jämförelser när det gäller allt från innovation och uppkoppling till livsstil och tillväxtpotential. Bland annat är Göteborg utsedd som innovationsledare bland 238 regioner (European Commision, 2019), Sveriges bästa logistikläge (Intelligent logistics, 2020) och världens mest hållbara destination (Global Destination Sustainability Index, 2019).

kontakt

Låter intressant - kontakta mig gärna!

Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt dataskyddsförordningen (GDPR).
Dina uppgifter är trygga. Vi använder dem enbart för att kontakta dig i detta ärende. 

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.
Maria Strömberg Business Region Göteborg

Kontakt - Innovation & samverkan

Maria Strömberg
Avdelningschef Kluster & Innovation
031-367 61 10
Epost

henrik-einarsson-business-region-goteborg.jpg.png

Kontakt - Etablera & Investera

Henrik Einarsson
Avdelningschef Etablera & Investera
031-367 61 27
Epost