Branschikon Energi

Energi, kemi & material

Göteborgsregionen satsar på hållbar energi, kemi och framtidsmaterial som grafen. Här finns lång erfarenhet av biogas, fjärrvärme och vindkraft och det genomförs spännande projekt inom områden som solenergi och el-fordon. Regionen är dessutom centrum för Sveriges kemiindustri, där flera aktörer driver utvecklingen mot mer hållbara produkter. Här finns även världsledande materialforskning där till exempel Chalmers grafencentrum utsetts till att leda det största forskningsprojektet i EU:s historia. 

Så kan vi hjälpa dig

Till oss vänder du dig för att få information om hur branscherna ser ut i regionen.

Vi öppnar dörrar för dig som vill vara en del av en spännande utveckling. Kontakta oss för mer information om vad som händer i branschen, samverkans- och utvecklingsprojekt samt möjligheter för investering och etablering i Göteborgsregionen. 

Solpaneler med himmel och moln i bakgrunden
 • Öppet kontorslandskap med tmedarbetare vid skrivborden
  Fakta om branscherna Energi, Kemi och Material

  I regionen finns starka kluster inom områden som hållbar energiproduktion, förnybara fordonsbränslen, kemi och materialvetenskap. Regionen är dessutom centrum för Sveriges kemiindustri, där flera aktörer driver utvecklingen mot mer hållbara produkter. Här finns även världsledande materialforskning där till exempel Chalmers grafencentrum utsetts till att leda det största forskningsprojektet i EU:s historia. Vi förser dig med branschkunskap och kontakter - hör gärna av dig till oss!

 • Exteriör av köpcentrum med människor
  Vill du etablera ditt företag här?

  Funderar du på att etablera dig i Göteborgsregionen? Vi kan bistå med hjälp kring lediga lokaler, investeringshjälp, branschkontakter etc - det vi kallar All Inclusive Etableringstjänst.

   

 • Minglande människor i seminarie paus
  Nätverk och mötesplatser

  Söker du nya företagskontakter? Vill du hitta nya samarbetspartners, inspirera eller bli inspirerad av andra? Eller är du nyfiken på mötesplatser där aktörer från forskning, näringsliv och det offentliga möts?  

 • Chalmers entre
  Miljöer för innovation

  I Göteborgsregionen finns världsledande materialforskning som till exempel Chalmers grafencentrum. Regionala tillgångar som Chalmers tekniska högskola, Göteborgs universitetLindholmen Science Park och Johanneberg Science Park fokuserar effektiv energianvändning och hållbara lösningar. 

 • Kollage av testbäddsmiljöer
  Testbäddar - delade utvecklingsmiljöer

  En testbädd är fysiska eller virtuella miljöer där företag, akademi och andra aktörer kan samverka vid utveckling, test och införande av nya produkter, tjänster eller organisatoriska lösningar. Göteborgsregionen har flest antal testbäddar i landet och i många av dem är samverkan en nyckel. Här kan du hitta mer information om vilka de är, vem som kan vara med och hur man kommer i kontakt med ansvariga.  

Kontakta oss gärna