Tyska marknaden – är den något för dig?
22 november 2022, 12:00 - 24 november 2022, 16:30
Sveriges ambassad i Berlin, Rauchstraße 1, Berlin, Tyskland

Exportsatsning Tyskland

Är du intresserad av ett komma in på den tyska marknaden? Vi kan hjälpa dig! Vi välkomnar dig som är verksam inom kulturella och kreativa näringar att besöka Berlin för affärsmöten och erbjuder plats att synas.

Tyskland är världens fjärde största ekonomi, Europas ekonomiska motor och en av Sveriges viktigaste exportmarknader. Dessutom ligger landet nära Sverige. Men det är alltid utmanande att ta sig an en ny marknad – affärskulturen skiljer sig och export medför byråkrati.

 

Med vår exportsatsning får företagare inom kulturella och kreativa näringar kunskap och kontakter för att etablera sig på den tyska marknaden. Vi utgår från Berlin där vi den 23 november har en utställningsplats för design och konsthantverk samt ett auditorium för presentationer på svenska ambassaden mitt i stan. Utställningen invigs av ambassaden som bjuder in sina kontakter.

 

Deltagarna får både generell exportkunskap och specifik kunskap för Tyskland: råd, inspiration och tips. Vi intervjuar deltagarna och bokar in affärsmöten efter era affärsintressen. Efteråt samlar vi ihop erfarenheterna och ser om ni vill ha fortsatt stöd för att kunna etablera er i Tyskland.

 

Programmet, som sker i samverkan mellan Business Region Göteborg, Borås Stad och Västra Götalandsregionen, är kostnadsfritt men du behöver själv stå för resa och logi.

Anmäl dig till evenemanget

Vi är här för att hjälpa

Rasmus Heyman
Gruppchef Kulturella och kreativa näringar
Arbetsområden: Kulturella och kreativa näringar Exportutveckling Internationalisering

Du blir så bra på bild! Därför kan vi ta chansen att spela in och fota denna tillställning och sen publicera i våra kanaler. Vi kommer bara använda materialet i kommunikation kopplad till evenemanget. Säg till oss innan det börjar om du inte vill vara med.

Huvudkategori

Tipsa en vän