16 november 2022, 11:00 - 12:00
Lindholmen Conference Centre, Lindholmspiren 5, 417 56 Göteborg

Konjunkturseminariet med samtalsgäst Peter Carlsson, vd Northvolt

I vintras fattade Northvolt och Volvo Cars beslut om att placera sin första gemensamma batterifabrik – och sin forskning och utveckling – i Göteborg. Etableringen skapar över 3000 nya direktanställningar i staden, och tusentals ytterligare jobb i regionen som indirekt effekt. Ett historiskt beslut. Varför landade valet på Göteborg? Vilken roll kan Göteborg spela i klimatomställningen? Dessa och många andra frågor hoppas vi få svar på när samtalet fortsätter med Peter Carlsson, Northvolt, på Business Region Göteborgs nästa konjunkturseminarium.

Seminariet inleds med att Business Region Göteborgs Peter Warda och Henrik Einarsson presenterar den regionala konjunkturen i globalt perspektiv. I samband med seminariet släpps årets fjärde och sista konjunkturrapport, med utsikt över 2023. 

Därefter fortsätter samtalet med Peter Carlsson, vd Northvolt. Varför placeras batterifabriken i Torslanda? Hur ser planen ut framåt? På vilket sätt kommer morgondagens bilbatterier skilja sig från dagens? Kommer ni att finna den kompetens ni behöver? Det är några av de frågor som kommer att beröras.

Seminariet är kostnadsfritt och äger rum på Lindholmen Conference Center den 16 november kl. 11.00-12.00. Därefter bjuder vi på en lättare lunch.

Varmt välkommen! 

 

Kontaktperson:

Har du ytterligare frågor kring eventet är du välkommen att kontakta Jonas Hellström, kommunikationsansvarig på Business Region Göteborg: jonas.hellstrom@businessregion.se, +46 31 367 61 41

Sista anmälningsdag:
2022-11-10 23:59

Anmäl dig till evenemanget

För att värna miljön strävar vi efter att anordna våra evenemang i lokaler som är lätta att nå med cykel, till fots eller med kollektivtrafik. Närmsta hållplats för detta evenemang är Lindholmen. Vi erbjuder också digitalt deltagande i våra arrangemang, när så är möjligt och lämpligt. Mer om Business Region Göteborgs hållbarhetsarbete kan du läsa här .

Du blir så bra på bild! Därför kan vi ta chansen att spela in och fota denna tillställning och sen publicera i våra kanaler. Vi kommer bara använda materialet i kommunikation kopplad till evenemanget. Säg till oss innan det börjar om du inte vill vara med.

Aktivitetstyp

Tipsa en vän