Ökad vinst anyone? - Så utvecklar du en ekonomiskt hållbar affärsmodell

13 januari 2021, 09:00
Östra Hamngatan 5, 411 10 Göteborg, Sverige
Läget för företag, inte minst inom kulturella och kreativa näringar, förändras just nu mycket snabbt. Framtiden är som alltid oviss, men att det blir allt viktigare att ha förmågan att kunna analysera och förändra sin affärsmodell är tydligt.
 
Läget för företag, inte minst inom kulturella och kreativa näringar, förändras just nu mycket snabbt. Framtiden är som alltid oviss, men att det blir allt viktigare att ha förmågan att kunna analysera och förändra sin affärsmodell är tydligt.

Business Region Göteborg och Västra Götalandsregionen erbjuder en workshopserie med fokus på affärsmodellutveckling där du vid fyra tillfällen får arbeta med utveckling av din affärsmodell. Varje workshop behandlar olika frågeställningar och mellan tillfällena får du en uppgift att genomföra till nästa tillfälle. Utöver det får du även 1,5 timmes individuell rådgivning.

Att delta är kostnadsfritt. Du anmäler dig via länken nedan till hela workshopserien. Det går alltså inte att enbart anmäla sig till separata workshops. Workshopserien har ett begränsat antal platser på 12 platser och riktar sig till dig med ett små- eller medelstort företag (färre än 250 anställda).

Efter genomförandet ska du som deltagare ha förståelse för hur en affärsmodell fungerar och även definierat din egna affärsmodell. Den röda tråden genom tillfällena är att ge dig som deltagare förståelse kring vad som skapar värde, vad som behövs för att skapa värdet och att det alltid innebär kostnader. Du ska sedan hitta möjliga sätt att ta rätt betalt så att det blir en ekonomiskt hållbar affärsmodell.
 
Workshop 1
I första workshopen pratar vi bland annat om vad ni erbjuder för lösning till er kunds problem. Du får identifiera era styrkor och konkurrensfördelar på marknaden.

Datum: 2021-01-13, kl. 09:30-12:00
Workshop 2
Under andra tillfället diskuterar vi hur och i vilka kanaler du kommunicerar och når dina kunder samt vilka intäkter och kostnader som krävs för att generera värde till kunderna.

Datum: 2021-01-20, kl. 09:30-12:00
Workshop 3
Vid tredje tillfället står praktiskt arbete med din affärsmodell i fokus. Här hittar vi nya alternativ till den nuvarande affärsmodellen och du får några enkla verktyg att använda för att ytterliga utveckla din affärsmodell.

Datum: 2021-02-03, kl. 09:30-12:00
Workshop 4
Under fjärde tillfället sker presentationer av deltagares affärsmodeller samt reflektion och dialog för erfarenhetsutbyte mellan deltagarna.

Datum: 2021-02-10, kl. 09:30-12:00
Information med anledning av Covid-19: Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer noga. Alla workshops hålls därför digitalt.
 
Andreas Molander
Andreas Molander
Workshopserien arrangeras av Business Region Göteborg och leds av Andreas Molander, VD och delägare av Anacka AB. Andreas har mer än 12 års erfarenhet från bank- och finansbranschen. Idag arbetar han med affärsutveckling av snabbväxande startupbolag på Innovatum Startup i Trollhättan. Han arbetar framförallt inom områden för framtagning och uppföljning av strategiska mål, affärsmodellering och affärsutveckling av innovativa start-up bolag och bolag i tillväxt samt ägar- och styrelsefrågor.
Läs mer om Andreas på LinkedIn

Anmäl dig till evenemanget

Anmälan är stängd
Huvudkategori

Tipsa en vän

Visa cookie-information