Slutseminarium om Saltet på Ringön

12 november 2021, 14:30
Manufakturgatan 2, 417 07 Göteborg, Sverige

Gränslandet mellan etablissemang och subkultur har en enorm potential för att göra Göteborg mer attraktiv, levande och modern. Vi har odlat detta på Ringön för att sätta vår stad i rörelse. Kom hit på vårt slutseminarium om Saltet på Ringön fredagen den 12 november 14.30 – 16.30 så ska vi berätta mer!

Efter fem år är nu stadsutvecklingsprojektet Saltet på Ringön över och stafettpinnen har lämnats vidare till Ringöns nätverk som kommer fortsätta driva utvecklingen av området. Därför bjuder vi in till ett slutseminarium för att presentera hur vi har arbetat med Saltet, vad vi har lärt oss och vilken nytta staden kan ha av våra erfarenheter. Vi vill även lyfta en del utmaningar som staden bör fundera över i arbetet med andra liknande tillåtande miljöer.

Moderator på seminariet är arkitekturskribenten Mark Isitt, känd från bland annat GP:s kultursidor. Han kommer att grilla Saltets projektledare Matilda Lindvall, Johan ”Red Top” Larsson och Filip Nilsson om vad det är som är så speciellt med Ringön. Därefter är det er tur att ställa frågor. Vi hoppas frågorna blir många – och vi hoppas ni blir ännu fler som kommer till seminariet vare sig ni är från de kulturella och kreativa näringarna, näringslivet, universitetet, staden eller politiken.

Vid seminariets slut finns det möjlighet att träffa några av alla dem som är verksamma på Ringön. De berättar gärna om hur de upplevt arbetet med Saltet och hur framtiden på Ringön ser ut. Eftermiddagen rundas av med afterwork på Vega Bryggeri från 16.30 för den som önskar.

Som vi tidigt slog fast om Ringön – husen är låga men det är högt i tak. Varmt välkomna hit!

Var: Vega Bryggeri, Manufakturgatan 2 (nere vid hamnplan)

När: Fredagen den 12 november 14.30-16.30

Hitta hit: Ta spårvagn 5, 6, 10 eller 14 och kliv av vid hållplats Frihamnen. Därifrån är det en promenad på cirka tio minuter till Vega Bryggeri. Annars är cykel det enklaste sättet att ta sig till Ringön. Cykla över nya Hisingsbron om du kommer från centrala stan, sväng in på Ringögatan och ta av till höger när du är framme vid Manufakturgatan. En skylt visar var Vega Bryggeri finns.

Sista anmälningsdag: Onsdagen den 10 november 12.00

För mer info och frågor: Kontakta Johan ”Red Top” Larsson på 0705-23 65 29 eller johan.larsson@businessregion.se

Foto: Vega Bryggeri

Anmäl dig till evenemanget

Anmälan är stängd
Huvudkategori

Tipsa en vän

Visa cookie-information