Storebrand om EU Sustainable Finance

27 april 2021, 13:00
Online
WEBBINARIUM
Det är dags att gå från ord till handling, framtiden väntar inte. Ingen har nog missat att EU har tagit fram en Action Plan med syfte att förflytta kapital till gröna projekt, undvika greenwashing och standardisera begreppet hållbarhet. Det påverkar alla aktörer på de finansiella marknaderna, men vad innebär det i praktiken?

Så förändrar EU:s Sustainable Finance Disclosure-förordning den finansiella spelplanen
Den 10 mars trädde den första delen av EU:s Sustainable Finance Disclosure-förordning i kraft tätt följd av EU-taxonomi vid årets slut. Nästa år är hållbarhetsinformation vid rådgivning och bolagens rapportering i fokus. Det är ingen tvekan om att finansmarknadens aktörer redan har lagt oerhörda resurser på detta och direktivet ifrån EU är tydligt: greenwashing ska elimineras.

I detta webbinarium kommer vi att besvara följande frågor:

  • Hur har vi hamnat här?
  • Uppdatering kring EU Sustainable Finance Plans tidslinje, hur den passar in med andra regelverk som MiFid, Solvens 2 etc. Samt vad Disclosureförordningen faktiskt innebär.
  • Hur påverkar EU:s Action-plan finansiella aktörer som kapitalförvaltare, bolag/emittenter och investerare?
Program
13.00: Finansbranschens hållbarhetsresa och terminologi, Anna Jönsson
13.10: EU Sustainable Finance Plan. Johanna Gestlöf Lundgren
13.30: Hur påverkas finansmarknadens olika aktörer? Anna Jönsson
13.35: Frågestund
13.45: Avslut

När? 27 april kl. 13:00–14:00
Var? Online – länk skickas dagen innan.
Anmälan: Senast 26 april 12:00

 
Välkommen,
Karin Eriksson, FinansKompetensCentrum

Webbinariet arrangeras av FinansKompetensCentrum som är ett professionellt nätverk som förser sina medlemmar med kunskap, kontakter och inspiration genom att arrangera aktuella och relevanta seminarier. Vi jobbar i nära samarbete med Handelshögskolan och har därmed också tillgång till den senaste forskningen. Föreningen är öppen för företag, förvaltningar, högskolor/universitet och andra som har intresse av att utveckla Göteborgs finansiella kompetens.

Genom att skapa mötesplatser för finansbranschen och vara lyhörd för aktuella ämnen och trender, bidrar FinansKompetensCentrum till att stärka det finansiella klustret i Göteborgsregionen. FinansKompetensCentrum stödjer och påverkar utvecklingen av den finansiella kompetensen i regionen, vilket är en förutsättning för ett hållbart och livskraftigt näringsliv. Business Region Göteborg driver FinansKompetensCentrum, som du kan läsa mer om här: www.finanskompetenscentrum.se

Vill du bli medlem – kontakta Karin Eriksson: finans@businessregion.se

Anmäl dig till evenemanget

Anmälan är stängd

Tipsa en vän

Visa cookie-information