fyra personer fikar ståendes och samtalar och skrattar

Från idé till succé – ditt bollplank i företagandets alla skeden

Har du en affärsidé hjälper vi dig att komma igång med ditt företagande. När det är dags för företaget att utvecklas och växa ger vi verktyg, stöd och rådgivning som tar dig vidare. Business Region Göteborg har kunskap och kontakter som stöttar dig i alla skeden av ditt företagande.

För dig som vill starta eget eller utveckla ditt företag

Business Region Göteborg erbjuder en rad tjänster till dig som vill starta eget eller utveckla ditt företag i Göteborgsregionen. Mycket är kostnadsfritt

Vi hjälper entreprenörer och innovatörer att göra sina affärsidéer till verklighet. Du kan bolla din affärsidé med oss, vi ger dig goda råd och erbjuder utbildning så att du får rätt kunskap för att starta företag. Kanske är det dags för en nystart i företaget?

8 800 är antalet nya företag i Göteborgsregionen 2021

Vi erbjuder lärorika seminarier och workshops för dig som är företagare

Vi erbjuder regelbundet kunskapshöjande och inspirerande seminarier och workshops där du får möjlighet att utvecklas som företagare. Ta chansen att lära dig något nytt, håll utkik i vår kalender, en hel del av dem är kostnadsfria.

Se kommande evenemang

Vad kan vi göra för dig?

Är du företagare så har du kommit rätt. Business Region Göteborg kan hjälpa dig med allt som rör företagande och näringsliv i Göteborgsregionen. Välkommen!

workshopdeltagare

Hållbart företagande

Hållbarhetsfrågorna ligger högt på vår agenda. Vi anpassar vårt arbete och våra erbjudanden för att skapa miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet. Och vi hjälper dig gärna att komma vidare med det egna hållbarhetsarbetet.

Hållbarhet - en affärsmöjlighet
maria-leffler_vr-glasogon

Snabbtest för tillväxt

Drömmer du om att få fart på hjulen och utveckla ditt företag? Gör vårt snabbtest som är första steget mot ökad tillväxt och lönsamhet.

Ta pulsen på ditt företag
Företagslotsarna

Krånglar det?

Känns Göteborgs Stads regler och riktlinjer onödigt krångliga eller behöver du hjälp för att komma vidare med ett komplicerat ärende. Hör av dig till Företagslotsen!

Företagslotsen
Yesbox_

YESBOX

YESBOX – Home of Entrepreneurs finns för dig som funderar på att starta eget eller har en idé du vill utveckla. Hit kan du komma för att testa och bolla dina tankar, få inspiration och professionell stöttning.

YESBOX - Home of Entrepreneurs
Innovationslabb med kraft från kreatörer

Innovationslabb

Vårt innovationslabb är en plattform för innovation som hämtar kraft från kreatörer. Här sammanför vi kreatörer med industri, handel och offentlig sektor för att skapa nya företag, produkter och tjänster utifrån en gemensam frågeställning. 

Innovationslabb
Kvinna håller en presentation för en grupp i konferenslokal

Kompetensförsörjning

Ett sätt att möta kompetensutmaningen i företaget är att jobba strukturerat i en process som kopplas till företagets vision, affärsmål, värderingar. Det kan vi hjälpa företag med. Läs mer om våra erbjudanden och hör av dig! 

Kompetensförsörjning
företagande 2020

Läsvärt om företagande i Göteborg

I Göteborgsregionen finns goda förutsättningar för företag med tillväxtambitioner.

Rapporten ”Företagande” ger dig användbara fakta och analyser om Göteborgsregionens företag. Vilka branscherna är, var företagen finns, hur många anställda de har, börsvärde, omsättning och hur många som är utlandsägda är frågor som får svar i rapporten.

Rapport: Företagande

Nyheter och artiklar

Starta och driva företag
De kommande åren förväntas världens elektriska fordonsflotta mångdubblas. Fordonsindustrin är den enskilt viktigaste delen av Väst...
17 januari 2023
Hans Larsson, projektledare Framrutan
Henrik Sjöström, vd på Scionova
Starta och driva företag
12 januari 2023
Starta och driva företag
24 november 2022

Kontakta oss gärna

Susanne Abildtrup
Koordinator
Arbetsområden: Event Administration
Selma Atic
Företagsrådgivare
Arbetsområden: Affärsutveckling Entreprenörskap Affärsidéer
Maria Lindström
Näringslivsutvecklare
Arbetsområden: Affärsutveckling Kompetensförsörjning Hållbarhet
Dragan Sako
Företagsrådgivare
Arbetsområden: Affärsutveckling Entreprenörskap Affärsidéer