Guider, verktyg och tips för företagare

Funkar kalla säljsamtal? Hur får jag engagerade medarbetare? Varför behövs en vision? Här lägger vi upp starta eget företag-tips för att ge inspiration och underlätta din vardag som företagare.

Workshop med människor på ett kontor

Starta eget företag-tips

Att vara företagare är både härligt och utmanande på en och samma gång. Här samlar vi erfarenheter och tips till dig som nyligen startat företag eller kanske drivit din verksamhet ett tag och behöver nya idéer och tankar.

5 tips för dig som vill starta eget företag

 1. Starta företag med nåt som du gillar
  Om ditt företag sysslar med något du gillar är chansen större att du har uthålligheten som behövs för att få snurr på verksamheten.
 2. Lär dig ta betalt och ha koll på ekonomin
  Ha koll på din budget, intäkter och utgifter. Se till att du tar tillräckligt betalt för dina tjänster eller produkter – annars kommer företaget att ha svårt att överleva.
 3. Planera in tid för att sälja
  Försäljning står oftast inte högst på en företagares lista över bästa arbetsuppgiften. Men det är ack så nödvändigt. Planera in tid för att sälja och sätt upp mål för vad du ska göra och åstadkomma när det gäller din försäljning.
 4. Nätverka och träffa andra
  Att vara företagare kan vara ensamt. Ge dig ut och träffa andra på möten, seminarier och i olika nätverk. Ju större nätverk du har desto större chans för affärer.
 5. Ta hjälp innan det är för sent
  Tveka inte att söka hjälp och stöd om verksamheten inte tar fart som du tänkt, eller om det börjar gå knackigt. Ofta kan det räcka med några mindre åtgärder för att vända utvecklingen. Ju förr desto bättre. 

Konkreta tips och tankar kring framgångsrikt företagande

Vi publicerar löpande artiklar, webbinarier och guider med företagande i fokus. Följ oss i våra sociala kanaler, prenumerera på våra nyhetsbrev eller besök oss här med jämna mellanrum för att hålla dig uppdaterad.

Per Schlingman om ledarskap - Business Region Göteborg

Superkommunika-tören om ledarskap

Vi skapar hela tiden bilder av hur kunder tänker och hur vår marknad fungerar, men varje gång vi tittar på innovation så är det någon som tänkt på ett helt annat sätt, säger Per.

Se video med Per Schlingmann
Elisabet Vinberg Hearn om hur du skapar lönsam företagskultur

Skapa lönsam företagskultur

På ett genomsnittligt företag är bara 15 % av medarbetarna fullt engagerade i sina arbeten – vilket innebär att ledare som kan engagera sina medarbetare snabbt kan öka lönsamheten.

Läs artikel med Elisabet Vinberg Hearn
ingrid alestig affärsrådgivare business region göteborg

Konkreta säljtips i osäkra tider

I detta webbinarium ger Ingrid Alestig, affärsutvecklare specialiserad inom kundrelationer och erbjudande, tips om hur företagare kan tänka för att komma stärkta ur en kris.

Se webbinarium med Ingrid Alestig

Verksamt.se

Verksamt.se är myndigheternas gemensamma webbplats för företagsinformation och företagstjänster.

På verksamt.se samlar myndigheter som till exempel Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Försäkringskassan, Skatteverket och Tillväxtverket information och e-tjänster som du som ska starta eller driver företag kan ha nytta av.

Verksamt.se - till företag från myndigheter
Möte på kontor ur fågelperspektiv med kvinna och man som håller var sitt papper
Detalj av personal som serverar mat matgäster i bakgrunden

E-tjänster för företagare

E-tjänster och service med fokus på tillstånd och regler för företagare i Göteborgs stad.

Det ska vara enkelt att driva företag och att starta en verksamhet i Göteborg. På Göteborgs Stads webbplats kan du ansöka om olika tillstånd och få information om vilka regler som gäller för din verksamhet.

Göteborgs Stads webbplats för företagare

Kontakta oss gärna

Maria Lindström
Näringslivsutvecklare
Arbetsområden: Affärsutveckling Kompetensförsörjning Hållbarhet
Susanne Abildtrup
Koordinator
Arbetsområden: Event Administration