Social hållbarhet och socialt ansvar

Har du också insett att ditt företag blir starkare med en starkare hållbarhetsprofil? Vi hjälper även företag att utveckla sina idéer kring socialt ansvar, skapar mötesplatser för att diskutera socialt ansvar och lotsar företag vidare, och ser till att företag får kontakt med rätt personer och information om pågående arbete i staden.

Kvinna och man i samtal. Närbild

Så här kommer du igång 

Att ta socialt ansvar och att arbeta med social hållbarhet behöver varken vara krångligt eller tidskrävande. Det ger ditt företag en möjlighet att presentera verksamheten, lyfta intresset för branschen och locka potentiella medarbetare till företaget. Här nedan ser du några aktiviteter som du enkelt kan engagera dig i. 

​Samtal och fika

Så här funkar det:  Du tar en fika med en eller flera personer som är nyfikna på det du jobbar med. Ni har ett samtal om bransch och yrken och vad det innebär att jobba hos er. Ni kan till exempel ses på ett Kompetenscenter eller på er arbetsplats. 
Förberedelser: Inga särskilda, det viktiga är att du är öppen för samtal, frågor och är intresserad av personerna du möter.
Beräknad tidsåtgång: Ungefär 1 timme.
Anmäl mitt företag >>

Arbetsplatsbesök

Så här funkar det: Ett antal deltagare och en coach från Kompetenscenter kommer till ert företag på studiebesök. Där får de se hur er verksamhet fungerar, lära sig mer om branschen och specifika yrken. Här har ni chansen att visa upp och sälja in er verksamhet och bransch – och kanske locka potentiella medarbetare till ert företag.
Förberedelser: Inga särskilda, men var beredd på att svara på frågor.
Beräknad tidsåtgång: 1,5-3 timmar.
Anmäl mitt företag >>

Presentation

Så här funkar det: Medarbetare eller chef kommer till Kompetenscenter och pratar inför en grupp med personer som alla är nyfikna på vad ni jobbar med. Presentationen kan också hållas på annan plats. Du kan till exempel prata om yrke eller bransch; vad ditt företag gör; din karriär; vad som är viktigt för dig som arbetsgivare vid rekrytering.
Förberedelser: Ni förbereder en kort, enkel föreläsning om yrke, arbetsplats och bransch, gärna med ett bildspel av något slag.
Beräknad tidsåtgång: 1 timme
Anmäl mitt företag >>

Nätverk för arbetsmarknadsintegration

Nätverket för arbetsmarknadsintegration träffas fyra gånger per år med ambitionen att gemensamt minska klyftorna i Göteborg. Målet med nätverket är att 100 föräldrar ska komma i eller närmare arbete, eftersom 5 500 barn i Göteborg lever i familjer där föräldrarna inte har ett jobb. Detta kan du vara med att bidra till!  

Under träffarna får du möjlighet att träffa andra personer som är engagerade i frågorna. Du får även information, motivation och kunskap samt chans att lyssna till andra företags berättelser om arbete med mångfald och inkludering samt hur det påverkat företaget. Framför allt får du veta hur du kan vara med och göra skillnad, med små och stora medel. När vi samlar många aktörer i samma rum kan vi göra skillnad tillsammans, på riktigt.  

Skicka in din avsiktsförklaring här >>

Kontakta oss gärna

Lena Sultanovic Magnusson
Processledare, Socialt ansvar
Arbetsområden: Samarbeten Social hållbarhet Hållbar stadsutveckling