Vill du exportera hållbara lösningar?

Business Region Göteborg arbetar med att ta emot internationella beslutsfattare som vill veta mer om regionens hållbara lösningar tillsammans med företag i regionen som kan leverera dem. Utvecklar du hållbara lösningar och vill vara med? Kontakta oss gärna, uppgifter hittar du nedan.

Göteborg storan
Foto: Per Pixel Petersson

Vi kan erbjuda exportmöjligheter för hållbara lösningar

Västra Götaland och Halland kan stoltsera med många företag med tekniska lösningar som bidrar till minskad klimatpåverkan. Om du driver ett företag som arbetar med hållbara lösningar för städer kan vi erbjuda dig en möjlighet till ökad synlighet och fler affärskontakter – lokalt, regionalt och internationellt.

Möt internationella delegationer

Städer från hela världen vill ta del av den kunskap som regionen har vad gäller systemlösningar som bidrar till att skapa en hållbar stad och region. Business Region Göteborg arrangerar delegationsbesök med fokus på framförallt hållbar mobilitet och stadsutveckling. I samband med dessa skräddarsydda delegationsbesök bjuder vi in företag för att knyta kontakter mellan delegationerna. Vi kan ta emot närmare 20 delegationer per år som tittar på allt ifrån den elektrifierade staden till våra smarta och energisnåla byggnader.

Internationell marknadsföring

Kontakta oss för att synas i vår företagsdatabas. Genom den får många städer och företag information om vad Göteborg och regionen är bra på inom hållbara systemlösningar. Det blir även en möjlighet för ditt företag att synas i rätt sammanhang och att kunna delta under de internationella delegationer som årligen besöker regionen.

Hitta internationella affärssamarbeten

Business Region Göteborg är värdorganisation för det världsomspännande affärsnätverket Enterprise Europe Network som har kontor i mer än 60 länder runt om i världen. Genom nätverket har du möjlighet att söka efter olika typer av internationella samarbeten, exempelvis distributörer, tillverkare och agenter – helt kostnadsfritt. Du kan antingen söka själv direkt i en internationell databas på eenmatch.eu eller så kan du kontakta oss så hjälper vi dig att formulera en skräddarsydd förfrågan efter dina behov.

Pågående projektsamarbeten

Smart City Sweden

Business Region Göteborg är en del av Smart City Sweden, en nationell plattform som finansieras av Energimyndigheten. neutral aktör utan eget vinstintresse. Deras uppdrag är att öka intresset för svenska regioners smarta och hållbara lösningar och hjälpa företag till fler affärskontakter som i längden ger exportmöjligheter. Kontakta Smart City Sweden för att få veta mer.

Grön export

Business Region Göteborg har beviljats projektmedel från Västra Götalandsregionen att under 2022 erbjuda alla företag i regionen möjligheten att genom internationella delegationer visa upp sina smarta och hållbara lösningar. Vi lyfter gärna företag med lösningar som bidrar till morgondagens hållbara samhälle. Om du och ditt företag har en sådan lösning är du välkommen att höra av dig för att få möjlighet att synas på vår nationella plattform samt matchas mot relevanta delegationsbesök.

Iris Smart Cities

Iris Smart Cities är ett femårigt EU-projekt som avslutas 2023 där flera städer har för avsikt att testa nya lösningar inom stadsutveckling, energi, mobilitet och ICT. Göteborg är en av de städer som agerar testbädd. Totalt samverkar 43 aktörer från 9 länder i projektet. De städer som agerar testbäddar i projektet har kommit långt vad gäller hållbara kommersiella lösningar inom ovan nämna områden – detta har bland annat resulterat i att flera internationella delegationer valt att resa till regionen för att ta del av alla hållbara lösningar som finns här.

 

Kontakta oss gärna

Katarina Clase
Näringslivsutvecklare
Arbetsområden: Exportutveckling Studiebesök Miljöteknik
Linda Emilsson
Gruppchef
Arbetsområden: Internationalisering EU program Studiebesök