Yesbox – mötesplats för företagare i Göteborg

YESBOX – Home of Entrepreneurs finns för dig som funderar på att starta eget eller har en idé du vill utveckla. Hit kan du komma för att testa och bolla dina tankar, få inspiration och professionell stöttning.

YESBOX – Home of Entrepreneurs

Yesbox är på väg att bli det pulserande hjärtat i det nya entreprenörsdrivna Göteborg. Här samlas små och stora företag för att utveckla framtidens näringsliv.

I dag finns totalt 14 aktörer samlade på Yesbox på Gamlestadens Fabriker. På ett och samma ställe erbjuds expertis, företagsrådgivning, seminarier och service för alla företagsamma och entreprenörsdrivna medborgare. Detta är grunden för satsningen Det entreprenöriella Göteborg.

Det entreprenöriella Göteborg

Yesbox erbjuder

Yesbox i Gamlestaden

Därför finns Yesbox - och just här!

Inför Göteborgs 400-årsjubileum (firas 2023) har staden en vision om att ”Göteborg ska vara en internationell förebild inom entreprenörskap". Det ska vara en stad som tar tillvara på människors idéer och drömmar och just entreprenörskap är en viktig del för att kunna realisera dessa. Mötesplatsen Yesbox är en del i förverkligandet av denna vision.

Yesbox geografiska läge i Gamlestaden knyter an till Göteborgs stolta anor som innovationsstad. I dessa kvarter, som också är Göteborgs vagga, skapades en gång i tiden industrihistoria. Från mitten av 1700-talet drev bröderna Sahlgren norra Europas största sockerbruk i över 100 år. I kvarteret som heter Gamlestadens Fabriker drevs Skandinaviens största spinneri fram till början av 1900-talet. Här jobbade som mest över 1.500 personer.

Min ledstjärna är att Yesbox ska vara det pulserande hjärtat i det entreprenöriella Göteborg. Vi ska vara en internationell förebild inom entreprenörskap och vara med och sätta Göteborg på kartan som norra Europas mest företagsamma stad.
Lina Lundgren, Verksamhetsutvecklare Yesbox, Business Region Göteborg

Stora innovationer i Gamlestaden

I Gamlestaden uppfann Sven Wingquist i början av 1900-talet det sfäriska kullagret. En revolutionerande innovation som låg till grund för SKF som grundades 1907. Som en avknoppning därifrån bildades ett litet bolag med det latinska uttrycket för ”jag rullar” år 1926. Det lilla företaget var Volvo som i dag är världsledande inom fordonsindustrin. Förutom personbilar tillverkas även lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, marina och industriella drivsystem samt flygsystem under företagsnamnet.

I slutet av 1980-talet startade Gert Eklund tv-sänd bingo för att ekonomiskt stödja Göteborgs föreningsliv. BingoLotto blev en enorm succé och har kommit att bli Sveriges föreningslivs största kassako genom tiderna.

Så välkommen till Gamlestaden – en plats för innovation och entreprenörstänkande. Och så kommer det att förbli, långt in i framtiden.

Kontakta oss på Yesbox

Linda Högbacka
Verksamhetsledare, Yesbox
Arbetsområden: Entreprenörskap Innovation Näringslivsutveckling
Jessica Jincén
Kommunikationsansvarig
Arbetsområden: Kommunikation Marknadsföring Sociala medier