Klusteranalyser - vi har kartlagt våra kluster

Fundera du på att etablera dig i Göteborgsregionen, söker du affärspartners, innovativa samarbeten eller är du helt enkelt nyfiken på näringslivet här? I våra klusteranalyser hittar du aktuell fakta och statistik om viktiga näringar i Göteborgsregionen. Analyserna beskriver trender, utmaningar, ekosystemet och dess aktörer samt utvecklingen av klustren över tid. 

Att arbeta med kluster och innovation är bland det viktigaste vi gör på Business Region Göteborg. Med kluster menar vi företag och aktörer som samverkar inom en region eller bransch för att öka möjligheterna att utvecklas och nå framgång.

Geografisk närhet gör det enklare att dela information och hitta den bästa kompetensen. Att samarbete inom branscher ge många fördelar, till exempel kan det gynna inköp, produktutveckling och utvecklingen av regionala varumärken. Det är en del av vår strategi att uppmuntra till mer nätverkande och fler samarbeten. 

Analyserna beskriver trender, utmaningar, ekosystemet och dess aktörer samt utvecklingen av klustren över tid. 

Är du intresserad av att ta del av ytterligare rapporter och presentationer som Business Region har sammanställt hittar du dem här.

Kontakta oss

Vi har experter inom alla områden. Kontakta oss så guidar vi dig vidare till rätt person.

Maria Strömberg
Avdelningschef
Arbetsområden: Klusterutveckling Innovation Miljöteknik
Bodil Kronstam Brattö
Kommunikationsansvarig
Arbetsområden: Marknadsföring Kommunikation Kluster och innovation