Årets tillväxtföretag och företagsledare utsedda på Inspirationsdagen

5 oktober 2017
Dessa vann priser på Inspirationsdagen 2017 – vårt stora årliga företagarmingel! Årets Tillväxtföretag blev AutoConcept Insurance och Årets Företagsledare blev Henrik Sandström, vd för Federal-Mogul.

AutoConcept – Årets Tillväxtföretag 2017

Juryns motivering:
"Sedan starten 1999 har AutoConcept Insurance AB fokuserat på service, kompetens och snabbhet vilket byggt en unik framgångssaga. I kombination med kraftig tillväxtökning har verksamheten lyckats leverera imponerande resultat med inspirerande drivkraft. Vi ser verkligen fram emot att få följa med er på den här fantastiska tillväxtresan."

Autoconcept, vd Ulf Coxner:
– Det känns otroligt roligt det här. Det är en stor sak för oss och för alla medarbetare som har kämpat, vi är så stolta! Vi har funnit vår nisch och så jobbar vi stenhårt på det, det har vi gjort sedan 1999.

 

Underkategori

Henrik Sandström – Årets Företagsledare 2017

Juryns motivering:
"Genom att vända upp och ned på invanda föreställningar, se kraften som finns i organisationen och i individen, har Henrik Sandström tillsammans med sina medarbetare lyckats sjösätta ett gediget förändringsarbete. Resultatet är en stärkt tillväxt och teamkänsla som format en fantastisk arbetsplats. Henrik har gjort ett lysande arbete och vi ser ännu mer ljus i framtiden för Federal-Mogul och alla anställda."

Henrik Sandström, vd Federal-Mogul:
– Jag är stolt och hedrad och tacksam, men det är så klart ett lagarbete. För mig handlar det om att vara äkta och att ha en målbild och att få andra att dela den. Av BRG har jag lärt mig vikten av att vara tydlig, att skapa en vision och värderingar kring hur vi vill ha det och skapa trivsel på arbetsplatsen.

 

Per Schlingmann är en av landets mest inflytelserika strateger inom kommunikation och utsedd till en av Sveriges superkommunikatörer. Bild: Bengt Kjellin
Per Schlingmann är en av landets mest inflytelserika strateger inom kommunikation och utsedd till en av Sveriges superkommunikatörer.

Årets tema: Framtidens konkurrensmedel i en digitaliserad värld

Per Schlingmann, huvudtalare:
– Vi lever i en omvälvande tid där digitalisering i grunden skapar nya förutsättningar för människor och företag. När kopiering av produkter och tjänster går snabbare än någonsin utmanas de traditionella affärsmodellerna. På Inspirationsdagen den 5 oktober fördjupar vi oss tillsammans kring framtidens konkurrensmedel, det man inte kan digitalisera.

 

Höjdpunkter från Inspirationsdagen 2017, talare, mingel, föreläsning från scen, vinnare

Nominerade: Årets Tillväxtföretag

Devicia AB är specialiserade på att snabbt, patientsäkert och smidigt hjälpa medicintekniska företag med kliniska studier och strategisk rådgivning. Med stort mod har verksamheten både startat och expanderat i Sverige samt etablerat sig i USA.

2013–2015 har Devicias omsättning och antal anställda ökat med 240 %. I kombination med tillväxtökning har verksamheten lyckats skapa ett bra resultat sedan starten och bolaget hade 2015 en vinstmarginal på drygt 16 %.

Salt & Mortel i Marstrand AB förverkligar entreprenörers visioner om att skapa färdiga restaurangmiljöer, kök eller caféer. Med känsla för atmosfär, projektledning, tillverkning, inköp, leverans och ekonomisk rådgivning ger de sina kunder skräddarsydda lösningar.

2013–2015 har Salt & Mortels omsättning ökat med 221 % samtidigt som antal anställda har ökat med 366 %. I kombination med tillväxtökning har verksamheten lyckats hålla ett positivt resultat och 2015 hade bolaget en vinstmarginal på nästan 8 %.

Autoconcept Insurance AB erbjuder skräddarsydda försäkrings- och garantiprodukter till fordonsbranschen. Sedan starten 1999 har företaget med stort fokus på service, kompetens och snabbhet långsiktig byggt upp en unik framgångssaga.

2013–2015 har AutoConcepts omsättning ökat med 65 % samtidigt som antal anställda har ökat med 50 %. I kombination med tillväxtökning har verksamheten lyckats skapa ett bra resultat och nu ligger bolagets vinstmarginal på drygt 14 %. De har även blivit utnämnda till Gasellföretag tre gånger.

Nominerade: Årets Företagsledare

Magdalena Rozmiarek är företagsledare för FG Nordic AB som är en av de ledande leverantörerna inom värmepumpar och kylteknisk utrustning på den svenska marknaden. Magdalena har skapat en trygg organisation där alla låter sig synas och höras. Hennes varma personlighet lyser igenom i företagets slogan En grad varmare och det märks i den framgångsrika företagskulturen.

Henrik Sandström är företagsledare för Federal-Mogul Göteborg AB som levererar komponenter till bland annat den globala bil- och flygindustrin. Henrik har tillsammans med sina 100 medarbetare drivit ett framgångsrikt förändringsarbete där man vågat bryta traditionella mönster och tänka nytt – vilket skapat en attraktiv arbetsplats med fantastiskt samarbete.

Anna Martinsson är företagsledare för Savolax-Eurofish AB som röker kvalitetslax med unik teknologi. Anna har med ett grundligt varumärkes- och produktarbete vänt röda siffror till svarta genom att förädla både företagets identitet och råvara. Hon balanserar galant mellan passion och förnuft och har skapat en genuin stolthet i hela företaget.

Juryn

Eva-Lena Albihn, Vice VD, BRG
Sten Jensen, Affärsutvecklingskonsult, BRG
Jenny Hammarberg, Head of Process Excellence, EY
Magnus Thordmark, Näringslivschef Alingsås
Fredrik Olsson, Näringslivschef Härryda

"Det är fantastiskt inspirerande och roligt att få utse Årets Tillväxtföretag och Årets Företagsledare som vi på BRG arbetar med i vårt tillväxtprogram Expedition Framåt. Alla entreprenörer är vinnare och förebilder. De är modiga och deras prestationer som stärker vår miljonregions utveckling är väl värda att uppmärksamma."
/Eva-Lena Albihn, Vice VD, BRG
Ordförande för juryn Inspirationsdagen 2017

Vi ger ditt företag kraft att växa
Expedition Framåt är ett skräddarsytt program som vänder sig till företagsledare med tillväxtambitioner för små och medelstora företag. Sedan 1997 har vi hjälpt tusentals företag i Göteborgsregionen att skapa långsiktig framgång. Genom programmet får du en personlig företagsrådgivare och tillgång till seminarier, workshops, nätverk samt mötesplatser som skapar värdefulla kunskaper och kontakter för din tillväxtresa. Varmt välkommen att höra av dig till vår koordinator Susanne Abildtrup på 031-367 61 12 eller expeditionframat@businessregion.se för mer information.

Tipsa en vän