De bästa tipsen för ökad affärsnytta med LinkedIn

4 maj 2016
Matton
LinkedIn har potential att vara ett effektivt verktyg för såväl försäljning som marknadsföring men få vet hur de skall skapa affärsnytta. Här får du konkreta tips från LinkedIn-experten Henrik Björklund.

Vi frågade Henrik Björklund, vd på Right Thing united och LinkedIn-expert, vad LinkedIn är samt hans viktigaste tips till dig som vill skapa affärsnytta.

Vad är LinkedIn?

- LinkedIn är världens största professionella digitala affärsnätverk och här finns fullt med möjligheter för dig! I Sverige har i dagsläget ungefär 2,3 miljoner människor en LinkedIn-profil. Det innebär att du har goda möjligheter att bygga ditt kontaktnät såväl som att hitta karriärs- och affärsmöjligheter.

Vilka är dina bästa tips?

Framgång på LinkedIn byggs utifrån några viktiga principer:

- Ha en uppdaterad profil som ger en god bild av dig, din kompetens och vad du och dina kollegor bidrar med till era kunder. Den viktigaste raden är rubrikraden, direkt under namnet. Där kan du skriva 120 tecken om vad du gör, inte bara en titel.

- Bygg ditt kontaktnät hela tiden. Följ upp människor du möter på luncher, event, mässor och i andra situationer via LinkedIn. Skriv en anpassad kontaktförfrågan där du förklarar varför du vill ha kontakt med just dem framöver. Gör det från en dator – eftersom det är den enda chansen för att skriva just en anpassad förfrågan.

- Lägg 10 min på LinkedIn varje dag. Ladda ner och installera appen och surfa på bussen, på lunchen eller vid ett annat tillfälle då du råkar ha lite dödtid. Ögna igenom ditt flöde, visa uppskattning för de som gjort ett bra inlägg. Varför inte gilla och dela?

- Dela med dig av din kunskap. Och sprid ditt företags nyheter på LinkedIn. Det är en fantastisk kanal att på ett enkelt sätt sprida din eller er kunskap till många människor som kan ha glädje av den i sin yrkesroll. Sprid via ditt flöde eller varför inte i grupper?

- I takt med att du bygger ditt kontaktnät kommer också möjligheterna att hitta intressanta människor som 2:a nivåns kontakter på LinkedIn att öka. Använd då ditt kontaktnät för att öppna dörrarna till nya möjliga kunder eller potentiella anställda. 

- Rätt hanterat erbjuder LinkedIn en strålande möjlighet till affärsnytta för såväl dig som det företag du jobbar för. Men som vanligt kommer inga möjligheter gratis. För att uppnå något måste du också lägga tid och engagemang för att få resultat. Jag har jobbat med massor av företag vilka kan vittna om att det finns mycket att hitta och vinna på ett aktivt och smart användande av LinkedIn.Det finns det för dig också!

Huvudkategori

Tipsa en vän

Visa cookie-information