De vann höstens Startup Camp hos Chalmers Ventures

25 januari 2016
Internet of Sports är ett högaktuellt ämne just nu. Vinnarna av höstens Startup Camp har tagit fram ett mätinstrument som hjälper bowlare att utvecklas i sin träning.

11 team har deltagit i den tio veckor långa process vars syfte varit att validera teamets idé och marknaden för den. Feedback från möjliga kunder, framtagande av en prototyp och att lära sig pitcha har varit i fokus. På scenen fick varje team tre minuter på sig att för att beskriva det upplevda problemet och lösningen.

Robert Andersson, flerfaldig världsmästare i bowling, och Nigul Ilves, civilingenjör i teknisk fysik, tog hem förstapriset med sin produkt Bowlingtracking.

Vi träffade Robert Andersson, flerfaldig världsmästare i bowling.

Grattis till vinsten i Startup Camp, hur känns det nu?
 
- Det känns fantastiskt att vi vann, det var många lag som hade bra idéer och var väldigt drivna.

Vad är Bowlingtracking?

- Bowlingtracking är ett system som ska hjälpa till med bowlingträningen. Spelaren slår sina slag och systemet beräknar var spelaren har mest variation avseende hastighet på klotet, precision samt vinkel på klotet. Därefter får spelaren sina resultat tillsammans med ett träningsprogram som kan hjälpa spelaren med sina svagheter.

Vilka är ni bakom företaget?

- Jag heter Robert Andersson och är landslagsspelare och världsmästare i bowling och jag jobbar ihop med Nigul Lives som är civilingenjör inom teknisk fysik. Tillsammans försöker vi hitta en bra teknisk lösning på detta.

Vad händer nu?

- Nu jobbar jag med att skapa ett hölje åt hårdvaran så att den kan användes i bowlinghallarna utan att vara så ömtålig. Jag kommer förhoppningsvis också att få chansen att träffa ägarna av bowlinghallar och förklara min idé. Jag och Nigul tänker använda stipendiet för att åka på Bowlexpo och lära oss mer om branschen.

Tipsa en vän