Företagare prisade på galakväll i Mölndal

26 april 2018
Bröderna Niklas & Fredrik Bille från Billes Tryckeri vann utmärkelsen Årets företagare 2018 i Mölndal
I dagarna nominerades Mölndal till utmärkelsen Årets superkommun av tidningen Dagens samhälle. Ett framgångsrecept som lyfts fram är kommunens rika näringsliv, ett näringsliv som prisades på en välbesökt galakväll på Åbytravet.

Runt 150 lokala företagare var på plats för att uppmärksamma ett antal kollegor. Inramningen kring travbanan återspeglar också Mölndals expansiva kraft, om ett år kommer Åby Arena att slå upp portarna till en mötesplats som innefattar nytt hotell, konferenslokaler och en mässhall i anslutning till travbanan.

Till Årets företagare utsågs Billes Tryckeri, ett familjeägt företag som funnits i mer än 50 år. Niklas och Fredrik Bille är tredje generationens företagsledare som med högteknologiskt fokus fortsatt att utveckla sin verksamhet i en stentuff bransch.

Underkategori
Niklas och Fredrik Bille tog emot utmärkelsen Årets företagare

Mölndal är en underbar kommun att ha företag i, jag och brorsan har arbetat tillsammans i 24 år. Vi kompletterar varandra bra, säger Niklas Bille.

Kommunalrådet Ulrika Frick var konferencier på årets galakväll. Som ordförande i Näringslivsutskottet understryker hon vikten av samarbete för att nå långsiktig framgång.

Jag är jätteglad för det fina samarbetet vi har med våra företagsföreningar i staden och det gynnar självklart vårt företagsklimat, säger Ulrika Frick.

Business Region Göteborg utsåg Årets utvecklingsföretag

Dessutom delade Charlotta Johansson från Business Region Göteborg ut pris till Årets utvecklingsföretag. I år gick diplomet, och ett års medverkan i tillväxtprogrammet Expedition Framåt, till CATC AB som jobbar med tekniklösningar för fartygsbranschen. Motiveringen lyder:

”Med sin tydliga nisch levererar de idag kompletta automationsanläggningar för fartyg och off-shore-industrin världen över. Rörelsemarginalen placerar CATC AB som ett av toppbolagen inom konsultbranschen i Sverige. Med stark tillväxt, bibehållen god vinstmarginal och tydlig lokal förankring har Mölndals-företaget CATC gjort sig väl förtjänt av utmärkelsen Mölndals Utvecklingsföretag 2018. Stort grattis!”

Gunnar Håkansson och Jens Stjärna från CATC tillsammans med Ulrika Frick (till vänster) och Charlotta Johansson.
Gunnar Håkansson och Jens Stjärna från CATC tillsammans med Ulrika Frick (till vänster) och Charlotta Johansson.

– Vi är jättestolta, denna utmärkelse är fantastisk att ha på företagets CV, säger CATC:s vd och delägare Gunnar Håkansson. Framgångsreceptet har varit att jobba hårt och att alltid säga ja till det kunder frågar oss.

– Ja, vi är tre delägare som jobbat ihop i olika bolag sedan år 2000 och vi har aldrig varit osams, förklarar Jens Stjärna. Nu vill vi bygga stabilitet och kanske behöver vi vara några till som jobbar i bolaget för att ta oss till nästa nivå.

– Syftet med denna utmärkelse, som vi delar ut tillsammans med Mölndals kommun, är att lyfta och stötta lokala företag som vi ser kan skala upp sina affärer, förklarar Charlotta Johansson. Detta samarbete mellan Business Region Göteborg och kommunerna är väldigt viktigt för att främja den fortsatta positiva utvecklingen i hela Göteborgsregionen.

Tipsa en vän