Här får entreprenörer rådgivning på mötesplatsen i Gamlestaden

16 november 2021
Selma Atic är företagsrådgivare på Business Center i Gamlestaden. Det bästa med hennes arbete är att få träffa många olika människor och att hjälpa dem att lyckas.

Vad gjorde du innan du började arbeta på Business Region Göteborg?
– Jag jobbade på bank och var rådgivare åt olika företag. Det som lockade mig till Business Region Göteborg var att få jobba med andra typer av kunder. Till en bank kommer redan etablerade företag, jag ville jobba med kunder från idé till verklighet. Många bär på en affärsidé men vågar kanske inte ta steget. Där kommer jag in i bilden.

Vad kan du hjälpa till med på Business Center i Gamlestaden? 
– Jag ger råd om hur man startar ett företag, utvecklar sin affärsplan, lägger upp en budget och söker finansiering. Sedan ordnar vi kostnadsfria event där man kan lära sig om bokföring och skattefrågor, men också om marknadsföring och försäljning. Jag sitter på YESBOX i Gamlestaden och här är vi 14 olika aktörer som samverkar och bidrar till utveckling av entreprenörskap i Göteborg.

Vilka är de viktigaste egenskaperna i ditt jobb? 
– Att man är lyhörd för kundens behov. Att man är pedagogisk, har en bred kunskap och är duktig på att nätverka. Jag har en förmåga att få ihop människor som kan hitta gemensamma intressen och börja samarbeta. 

Vad utmärker området du arbetar i?
– I och med coronapandemin har många fått tänka om. Hållbarhet och innovationskraft är begrepp som nya företagare tänker mycket på. Tidigare var det vanligare att folk som stod långt från arbetsmarknaden sökte upp oss för att få hjälp att starta eget, i dag ser vi även högutbildade personer som blivit uppsagda som en konsekvens av covid-19 och som nu bestämt sig för att satsa på något nytt.

Vad är roligast med jobbet?
– Jag tycker om att möta alla dessa fantastiska människor, en mångfald av fina individer. Oavsett utbildning och bakgrund har de en god potential att lyckas bara de får chansen.

Vilka är dina drivkrafter? 
– En stark drivkraft är att se människor lyckas. Jag är envis på ett positivt sätt och följer alltid upp mina projekt. Om något har påbörjats vill jag avsluta det. Sedan tycker jag om att jobba med olika människor och jag ägnar mycket tid åt alla.

Selmas fem tips till dig som vill starta företag:

  1. Våga förverkliga din idé.
  2. När du väl har bestämt dig för att starta eget, kör på!
  3. Jobba med din affärsplan och din struktur.
  4. Sök hjälp och råd hos andra med kunskaper inom området.
  5. Väx i din idé och driv projektet i mål.

 

 

Om våra Business Centers
På Business Center i Angered och på YESBOX i Gamlestaden kan du få kostnadsfri rådgivning och vägledning i hur du startar eller driver företag. Här kan du även delta i seminarier, workshops och andra aktiviteter kopplade till nyföretagande och entreprenörskap.

Kom förbi på någon av våra drop-in-tider eller boka ett personligt möte för hjälp och rådgivning.

Business Center Gamlestaden
Företagsrådgivare: Selma Atic, 
selma.atic@businessregion.se
Var: YESBOX, Gamlestadens Fabriker
Öppettider YESBOX: måndag-torsdag 09:00-16:00, fredag 09:00-14:00

Business Center Angered
Företagsrådgivare: Dragan Sako, 
dragan.sako@businessregion.se
Var: Angereds Torg 12
Drop-in: tisdag, onsdag och torsdag 12:00–16:00 

 

Yesbox_
YESBOX finns i Gamlestadens fabriker i Göteborg

Tipsa en vän