Kickoff för Göteborgs plattform för klimatneutralt byggande

12 oktober 2022
Den 22 november är det kickoff på Yesbox för alla de aktörer inom bygg- och fastighetsbranschen som anslutit sig till Göteborgs plattform för klimatneutralt byggande. Övriga som vill vara med på kickoffen och sätta agendan för vårens arbete har således några veckor på sig att ansluta sig berättar Susan Runsten, processledare hållbarhet hos oss.

Det var i slutet av sommaren som Göteborgs plattform för klimatneutralt byggande lanserades under Frihamnsdagarna. På plattformen samlas bygg- och fastighetsbranschens olika aktörer för att tillsammans med Göteborgs Stad och akademin hitta nya lösningar för klimatneutralt byggande och bidra till en snabbare omställning för staden. Redan i våras tjuvstartade vi med det så uppmärksammade Handslaget i Kronhuset för att stimulera en storskalig återbruksmarknad.

Susan – hur har det gått för plattformen sedan lanseringen?

– Drygt tjugotalet företag från stora delar av värdekedjan har redan anslutit. Nu ska vi ha en kickoff den 22 november för dem men övriga intresserade har en månad på sig att bestämma sig för om man också vill gå med och vara med på kickoffen.

Vad tänker ni hitta på under kickoffen?

– Då kommer vi att träffas under en eftermiddag på Yesbox i Gamlestan. Vi kommer bjuda på en inspirationsföreläsning och berätta mer om plattformen och hur den ska fungera. Sedan ska vi också ha en övning där vi får lära känna varandra och prata om vilka som är de viktigaste frågarna för aktörerna att jobba med, alltså vad vi ska ha för agenda för plattformens arbete under våren.

Så det kan alltså vara bra att vara med på kickoffen?

– Absolut – då är man ju med och styr innehållet för fortsättningen och man får en möjlighet att träffa de andra aktörerna som gått med. Hela syftet med plattformen att vi ska lära känna varandra och lära av varandra så att olika behov möter sin lösning.

Och om man nu vill ansluta sig till plattformen – och inte missa kickoffen – hur gör man då?

– Då går man in på sidan Göteborgs plattform för klimatneutralt byggande och ansluter sig via formuläret. Där finns också en deklaration som beskriver vad man ansluter sig till. Vill man ha ett möte och veta mer innan man ansluter sig är det bara att kontakta mig!

Tipsa en vän