Läs nya Magasin Göteborg digitalt

11 juni 2020
Carl Bennet, Matti Ahlqvist, Amanda Borneke, Matts Johansson, Karin Forsberg och Martin Moses. Det är några av alla de personer som medverkar i senaste Magasin Göteborg som har temat "Hållbar tillväxt – för alla". Om du missade tidningen när den kom med Dagens Industri finns den att läsa digitalt.

Magasin Göteborg ges ut i samarbete mellan Business Region Göteborg och Näringslivsgruppen på Göteborg & Co och distribueras med Dagens Industri i maj varje år. Dessutom ställs tidningen ut på en rad ställen i och runt Göteborg. Och, inte minst, finns såväl årets magasin som tidigare års utgåvor all läsa på magasingoteborg.se.

Här är ett axplock ur årets Magasin Göteborg:

  • Hälsa, sjukvård, medicin och medicinteknik står mitt i ett paradigmskifte. Matti Ahlqvist på AstraZeneca i Göteborg och industrimannen Carl Bennet tror att vi står inför en hel del medicinska genombrott, och att humaniora och naturvetenskap behöver närma sig varandra för att vi ska förstå världen bättre.
  • Amanda Borneke, kvalitets- och miljöledare på CS Riv och Håltagning och utsedd till en av Sveriges hållbarhetstalanger 2019, känner ingen klimatångest, snarare klimatglädje. Och glädje över att hon är precis där hon behövs som mest.
  • Redan på 1000-talet gjorde vi det. Odlade karp på land i kombination med grönsaksodling. ”Det är egentligen inget nytt och nördigt vi håller på med i Floda”, säger Garveriets Matts Johansson och Karin Forsberg.
  • En anspråkslös dörr i en verkstad bredvid Göteborgs fiskhamn och auktion har lockat många stjärnkockar. Fastän råvarorna förädlas och omhuldas ömt av dem, är rätt tallrik av största vikt. Det tycker även Martin Moses, Årets kock 2019, och bjuder på några favoritrecept.

Läs dessa intervjuer och mycket, mycket mer i nya Magasin Göteborg. Trevlig läsning!

Tipsa en vän