Nå ut med din hållbara idé, tjänst eller produkt

27 maj 2016
Har du en innovativ idé, eller en produkt eller tjänst som redan idag är i drift, som skulle kunna hjälpa Göteborgs Stad och våra medborgare att leva och verka mer hållbart? Kan du bidra till klimatsmart handel, hållbara transporter, cirkulär ekonomi och hållbar fritid? Då vill vi höra från dig!

Fokus på klimatsmarta köp, hållbara transporter, delad ekonomi och hållbar fritid

Är du student som ruvar på en idé? Driver du start-up företag eller har du kanske ett etablerat bolag eller organisation som har innovativa idéer eller innovationer som redan är i drift? Är det dessutom så att det område du är innovativ inom kan bidra till att;

1. Underlätta att göra klimatsmarta köp
2. Effektivisera användningen av transporter och material
3. Öka möjligheter för cirkulär och delad ekonomi
4. Öka möjligheter för hållbar fritid

Då har du chans nu att vara med på Open Innovation Day i Göteborg, som anordnas av Business Region Göteborg, som är Göteborgs Stads näringslivsbolag, i samarbete med klimatinnovatonsnätverket Climate KIC. Vår ambition är att få fram innovationer som fokuserar just på klimatsmarta köp, hållbara transporter, delad ekonomi och hållbar fritid. Det övergripande kravet är att det ska gynna Göteborg och invånarna här.

På jakt efter lösningar

Göteborgs Stad har miljökrav på sig som kräver nytänk. Det kan röra sig om teknik som möjliggjorts via digitalisering, såsom appen Klimaträtt, som identifierar vilka koldioxidfotavtryck vi som medborgare gör när vi handlar el, köper mat och bor. Stadsleverans i Göteborg har rönt stort internationellt intresse, för mer tillgänglig, trafiksäker och attraktiv innerstad genom att ta emot mindre paketförsändelser för företag i innerstaden, samlasta dessa, och leverera godset via enhetliga distributionsrundor. Det kan också vara lösningar, som Nollzon, där man underlättar för företag att få sina anställda att nyttja hållbara alternativ, att välja eltaxi framför vanlig taxi.

Har du en smart lösning som du tycker passar in på något av de fyra områdena ovan? Känner du dig mogen att driva affären vidare, men behöver ett forum att lyfta den? Då hjälper vi dig gärna att synas och få feedback. Gör så här för att vara med; Fyll i ansökningsdokumentet som du hittar här på engelska med tydlig beskrivning av vilket problem din idé, tjänst eller produkt löser och hur det skulle kunna få en positiv inverkan för Göteborg och dess medborgare. Senast den 14 juni vill vi ha din ansökan tillhanda. Mejla till Lars Bern. Du kan även kontakta Lars Bern om du behöver stöttning i din ansökan. Läs mer om hela ansökningsprocessen här >

Open Innovation Day

Den 6 oktober kommer de idéer, produkter och tjänster som tagit sig vidare att få ett naturligt forum att lyftas och få feedback i, nämligen Open Innovation Day. Har just din ansökan kommit vidare så får du besked i början av juli. Under september månad kommer du få vara med i en virituell booth-camp och coachas inför det pitchningsförfarande som äger rum på Open Innovation Day. I publiken kommer du då möta allt ifrån politiker till potentiella investerare. Lycka till med din ansökan!

 

Tips!

Den europeiska organisationen EIT (European Institution of Innovation and Technology), samordnar ett stort klimat- och innovationssamarbete, Climate-KIC där KIC står för Knowledge & Innovation Community.
Vill du veta mer om EUs största klimatinnovationsinitiativ, Climate KIC? Läs här >

Tipsa en vän