Ny företagsrådgivare som brinner för entreprenörskap

16 december 2020
Mikael Johansson är Expedition Framåts nya företagsrådgivare. Han ser sig själv som ett bollplank för företagare som vill utvecklas. – Jag vill dela med mig av mina erfarenheter från 27 år som entreprenör, jag vet att man kan göra stor skillnad även med små medel.

Mikael är norrlänning med rötterna i Skellefteå. Han pratar sådär lugnt och tryggt som norrlänningar gör och hans erfarenhet bygger samma typ av förtroende. Han utstrålar kunskap men också nyfikenhet.

Jag uppskattar spontana möten och interaktion med människor, även om det är en större utmaning nu när alla möten sker digitalt. Och jag brinner verkligen för entreprenörskap! Jag har startat och drivit fem bolag och jobbat mycket med organisationsutveckling, bland annat med kartläggning av personlighetstyper för att veta hur man bäst bygger effektiva team.

Innovation och produktutveckling är ett annat fokus och intresse för Mikael. Hans dotter startade ett UF-företag år 2010 och ur det föddes en idé som slutade i en patenterad produkt för att lyfta upp gummibåtar och vattenscootrar på större fritidsbåtar. På kvällar och helger sitter han fortfarande och ritar på nya produkter eller utvecklar befintliga.

Jag hinner inte med, säger många småföretagare, men enligt Mikael är det till viss del faktiskt ett val man måste göra. Han föredrar att fokusera på ledarskap som utgår ifrån att delegera och frigöra tid för ledningen att jobba med strategier och planering istället.

Jag har stor förståelse för hur det är att driva företag eftersom jag varit på andra sidan, både i tjänste- och produktbolag. Jag har en massa praktisk erfarenhet som jag hoppas få dela med mig av. Jag brinner för organisationsutveckling med syfte att ändra organisationer från toppstyrd verksamhetsstyrning till att medarbetarna driver verksamheten med stort ansvar själva. Med detta så skapar man tid för vd och ägare att göra det som driver dem, som i sin tur skapar tillväxt och utveckling.

Faktaruta: Business Region Göteborg ansvarar för näringslivsutveckling i Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i regionen. Vårt uppdrag och vår mission är att se till att det kan skapas fler arbetstillfällen och hållbar tillväxt i hela regionen. I tillväxtprogrammet Expedition Framåt stöttar våra erfarna rådgivare små och medelstora företag som vill utveckla sin verksamhet. Vi erbjuder bland annat analyser och rådgivning, digitala seminarier och nätverk.

Kontakt:
Mikael.johansson@businessregion.se
031-367 61 05
Linkedin

Underkategori

Tipsa en vän