Oddwork vill visa upp det udda

15 juni 2017
Niklas Kekonius från Oddwork föreläser på Inspirationsdagen 2017
Lön, karriär och ansvar är ute. Engagemang, personlighet och social gemenskap är inne. Det menar Oddwork, rekryteringsföretaget som hjälper företag att marknadsföra sitt arbetsgivarvarumärke i sociala medier. Den 5 oktober föreläser de på Inspirationsdagen 2017.

Oddwork började som ett bemanningsföretag. Men med en twist.

– Vi hade märkt att de stora företagen fokuserade på cv mer än på personlighet, något som kan vara svårt att förmedla i en ansökan. Vi ville lyfta fram det som vi definierade som ”odd” – driv, entusiasm och personlig energi, berättar Niklas Kekonius, en av grundarna.

Det blev en succé. Samtidigt passade Oddwork på att profilera sig som en kul, färgstark och social arbetsplats.

– Rummen på kontoret har namn som Tokyo och Biarritz och är inredda därefter. Hos oss har man inte skor på sig – det ska vara som ett hem. Vi valde tidigt att sponsra extremsportare och profilerade vår kultur snarare än våra tjänster i sociala medier, säger Niklas Kekonius.

Det var något som Volvo Group lade märke till. Och en dag kom frågan: kunde Oddwork hjälpa dem att attrahera de talanger som nu hade börjat söka sig till hippa startups hellre än de stora industribolagen?

– Vi insåg att om Volvo Group behöver vår hjälp, behöver rimligtvis många andra bolag hjälp med att bygga och kommunicera sitt employer brand.

Det som började som ett samarbete med Volvo Group har i dag utvecklats till ett nytt affärsområde inom Oddwork. En egen avdelning hjälper nu bolagets partners att kommunicera sin företagskultur för att attrahera och behålla talanger. Eftersom Oddwork träffar mängder av talanger i sitt rekryteringsarbete, har man kunnat samla på sig kunskap om varför vissa företag uppfattas som mer attraktiva än andra.

– Förr sökte talangerna lön, karriär och ansvar. Men om man som företag tror att det är det viktigaste i dag kommer man att förlora. I dag har hårda värden ersatts av mjuka, som till exempel en god social gemenskap, att få jobba med något man brinner för, balans mellan jobb och fritid och ha god relation till din närmaste chef.

Grunden i employer branding är ju att ha kul ihop. Mänskliga relationer kan aldrig digitaliseras.

Niklas Kekonius, Oddwork

Men det räcker förstås inte bara med att ha en fin kultur och ett mysigt kontor, man måste berätta om det också.

– Många företag tänker helt enkelt inte på att berätta om sina måndagsfrukostar, sättet de pratar med varandra, hur de firar framgång och vilka aktiviteter de sponsrar, till exempel. Vi hjälper till med att dels skapa miljöer och kulturer som attraherar och behåller anställda, dels målgruppsanpassa budskapet och visa det i till exempel sociala medier. Det kan få det mest osynliga bolag att plötsligt bli väldigt attraktivt, säger Niklas Kekonius.

På Inspirationsdagen hoppas Niklas och hans kolleger kunna få fler att inse sitt företags riktiga attraktionskraft, det där som egentligen avgör att människor trivs på jobbet, och börja fundera över hur man kan berätta om det för fler. Ett ämne som också lär komma upp är digitalisering och hur employer branding på sätt och vis är en bransch som å ena sidan blir bättre av att digitaliseras – men å andra sidan inte ska digitaliseras alls.

– Grunden i employer branding är ju att ha kul ihop. Mänskliga relationer kan aldrig digitaliseras. Däremot kan man digitalisera hur man kommunicerar sin kultur och se till att visa upp den mer. Syns man inte, finns man inte.

Oddwork

Gör: Matchar talanger med företag. Bemannar inom ekonomi, sälj, management och kundtjänst. Utvecklar företags arbetsgivarvarumärken och kommunikationen kring det, så kallad employer branding.

Grundades: 2011 av Handelsstudenterna Niklas Kekonius, Charlie Sinclair och Poyan Karimi.

Finns: i Göteborg, med filial i Stockholm.

Antal anställda: 21, samt ett 30-tal korttidskonsulter ute hos kund.

Aktuella: Föreläser den 5 oktober på Inspirationsdagen 2017.

Nyfiken på Oddwork? Läs mer på deras hemsida >>

Tipsa en vän