Pia Areblad: "Stort engagemang från näringslivet, referensorganisationerna och staden."

31 januari 2020
120 000 nya jobb i Göteborgsregionen fram till 2035. Det är vad Göteborgs Stads näringslivsprogram ytterst handlar om när näringslivet ska få de allra bästa förutsättningarna och regionen ska bli en av världens mest nytänkande storstadsregioner.

Den 31 januari genomförde Business Region Göteborg ett stormöte på Lindholmen Science Park tillsammans med närmare tvåhundra deltagare från näringslivet och staden. Programmets referensorganisationer Västsvenska Handelskammaren, Svenskt Näringsliv och Företagarna hade tagit fram runt 75 företag, stora som små och från en rad olika branscher, som deltog på mötet för att bidra i arbetet. De övriga referensorganisationerna Göteborgs universitet, Unionen, LO och Studentforum var också på plats för att delta i rundabordssamtalen och för att berätta vilken nytta de anser att det här arbetet ger.

- Vi ska inte förvänta oss en mängd kortsiktiga segrar utan det handlar om ett långsiktigt och träget arbete som ska bygga förtroende mellan staden och våra företag. För förtroendefrågan är oerhört viktig och central. Jag förstår om man som företagare är innerligt trött på att höra oss prata, man vill se att det händer saker. Idag fick vi möjlighet att berätta vad vi gör, säger Patrik Andersson, vd Business Region Göteborg.

-Det var ett stort engagemang från näringslivet, referensorganisationerna och staden och man vill göra det här tillsammans. Det kanske låter fånigt men samverkan är ju det som vi är grymma på i Göteborg, säger Pia Areblad, programansvarig på Business Region Göteborg. 

-Nu ska vi gå igenom alla inspel som kom fram under rundabordssamtalen och jag är övertygad om att det kommer att finnas mycket att ta med i det fortsatta arbetet med att skapa bästa förutsättningar för näringslivet. 

Underkategori
Färgbox

Det här är Göteborgs Stads näringslivsstrategiska program.
Läs mer om andra aktiviteter, programmet och vår målsättning här.

 

Tipsa en vän