Rådgivning gav fokus och resultat

20 januari 2017
Företagsrådgivning gav fokus och resultat
Aleksandar Krga är en entreprenör ut i fingerspetsarna. Och en man med många affärsidéer. Alltför många, men tack vare hjälp från våra rådgivare kunde Aleksandar skapa ett tydligare fokus och har därefter fått en flygande start på en av sina affärsidéer.

Aleksandar Kgar har precis landat sitt största kontrakt hittills. Femtio bussar ska djuprengöras var tredje månad enligt ett rullande schema.

– Just nu är jag riktigt glad. Man kan säga att jag kommit till nästa nivå. Alla telefonsamtal och allt nätverkande har gett resultat till slut, säger han nöjt.

Satsade på rätt idé

Alexsandar Krga hade många olika affärsidéer när han steg in på vårt Business Center i Angered vintern 2013. Det visade sig att han hade alltför många bollar i luften, men med rätt rådgivning kunde Alexandar själv sålla bland idéerna och en framstod som bättre än de andra.

Affärsidén med helt ny teknik för portabel och miljövänlig biltvätt utan varken vatten eller kemikalier, var bara en av många affärsidéer Aleksandar funderade. I dag är det däremot ingen tvekan om att han satsade på rätt häst – hans erbjudande är unikt i Västsverige och allt hårt arbete har gett resultat.

– Bilar luktar ofta illa invändigt även efter en tvätt och på nätet lärde jag mig att det beror på att det finns bakterier i ventilationssystemet. Jag hittade en miljövänlig och effektiv lösning som inte fanns här och satsade på det, säger han.

Stöd i startprocessen

Ögonen lyser och Aleksandar Kgar pratar initierat om fördelarna med sin tjänst, men så var han säljare hemma i Serbien också. Att starta eget företag i ett nytt land är en utmaning, man måste lyckas navigera lokala lagar och regler men minst lika viktigt är att förstå hur en okänd marknad fungerar.

"Dragan Sako var min kontaktperson på Business Center i Angered och han har varit ett stort stöd genom hela processen. Det kanske underlättar att vi har rötter i samma land. Allt jag åstadkommit har jag skapat själv – men utan alla workshops, kontakter, tips och konsultationer som Business Region Göteborg ställt upp med, hade det varit väldigt mycket tuffare."

Aleksandar Kgar

Mycket hårt jobb ligger framför honom men Aleksandar Kgar tror på en ljus framtid, och de yviga affärsplanerna är inte bortglömda.

– Om några år har jag flera anställda och ett par bolag till. Jag älskar havet och brinner för rib-båtar, jag har en plan att importera från en fabrik i Serbien. De gör väldigt prisvärda och fina gummibåtar. Det blir en hit. När jag har samlat lite mer kapital blir det en mycket bra verksamhet.

Tipsa en vän

Visa cookie-information