Rivstart eller smygstart – hur ser ditt företagande ut?

28 april 2017
Det är få som startar företag utifrån en given mall. De allra flesta har en egen idé som de vill realisera. Och drivkrafterna bakom företagandet kan även se olika ut. En del kommer igång snabbt och relativt enkelt, för andra går det lite trögare. Och har man drivit företag ett tag och vill komma vidare eller få fart på tillväxten kan man behöva hitta rätt stöd. Det är här Business Region Göteborg kommer in i bilden.

Att starta företag kan vara komplicerat. Att driva företag kan vara än mer komplext. Det är mycket man ska klara av som nyföretagare och småföretagare. Det kan ta tid att riktigt få igång sitt företag så att det blir livskraftigt och levererar en stadig utkomst. Det finns många fallgropar längs vägen och att identifiera sina rätta kunder, och även leverantörer, kan ta tid. Är ens affärsidén klar och given, eller saknas det tydlig riktning och avgränsning?

Som nyföretagare och småföretagare finns det många frågor att brottas med. Då är det bra att kunna få hjälp med såväl kunskap som kontakter för att underlätta företagandet. Ändå är det förvånansvärt många företagare i Göteborgsregionen som inte känner till det stöd som vi på Business Region Göteborg kan ge.

Vi är med dig hela vägen från nystart till tillväxt
Har du en affärsidé, eller så bara embryot till en idé, kan vi hjälpa dig att komma vidare. Du kan prata om din affärsidé med oss, vi kan förse dig med rådgivning och vi erbjuder utbildning och affärsutveckling så att du får rätt förutsättningar för att starta företag och kunna realisera din idé.

Vi kan även erbjuda mötesplatser och nätverk för dig som vill starta eller som driver företag så att ditt företagande verkligen tar fart, hela vägen från start till att växa och utvecklas.  

Operativa insatser för dig som vill starta eller driver företag 

Business Center i Angered och Business Center i Biskopsgården
Här erbjuder vi kostnadsfri rådgivning till nyföretagare och andra som är intresserade av att starta företag. Här kan du även ta del av kostnadsfria aktiviteter och workshops inom bland annat marknadsföring, e-handel, bokföring och försäljning.

Yesbox - home of entrepreneurs i Gamlestan
Här hittar du ett stort antal starta-eget-aktörer och aktörerer för företagande under ett och samma tak; kursverksamhet, aktiviteter, drop-in för affärsrådgivning, starta-eget-dagar och mycket mer.

Starta Företags-kurs
Introduktionskurs arrangeras av Almi Företagspartner.

Företag365 – få fart på ditt företag
Ett  affärsutvecklingsprogram som riktar sig till dig som är småföretagare eller nyföretagare och som känner att du behöver få fart på ditt företag.

Expedition Framåt – Ett tillväxtprogram
För företagare som vill utveckla verksamheten och samtidigt öka lönsamheten. Det är ett individuellt anpassat program som ger små och medelstora företag riktning och kraft att växa.

Företagsakuten – Har du ekonomiska problem i företaget?
Vi erbjuder snabb kostnadsfri rådgivning. Alltid med tystnadsplikt och sekretess. Vi erbjuder inte lån eller bidrag, men du får företagsrådgivning så att du kan få ordning på problemen i ditt företag.

Den här servicen är ibland ett nödvändigt ont. Men den gör nytta. Under 2016 räddades 30 företag vilket motsvarar 102 arbetstillfällen. Hela 68 procent av alla företag som sökte stöd och rådgivning 2016 undvek därmed konkurs.

Workshops/seminarier
Utvecklande och praktiska aktiviteter för nyföretagare, småföretagare samt ledare och ägare av tillväxtföretag. Du kan se vilka aktiviteter vi arrangerar och läsa mer om dem i vårt kalendarium.

Kontakt
Dejan Djurkovski, dejan.djurkovski@businessregion.se

Tipsa en vän