Socialt företagande accelererar med piloten One Stop Academy

13 oktober 2016
One Stop Academy - deltagare hösten 2016
Socialt företagande inom Business Region Göteborg är till för att skapa hållbara verksamheter – socialt, ekonomiskt och ekologiskt. Just nu testkör vi ett pilotprogram under namnet One Stop Academy – en social accelerator som ska ge internationellt avtryck.

One Stop Academy är en social accelerator riktad till organisationer som vill utveckla sitt samhällsentreprenörskap och samtidigt göra världen till en bättre plats. De som deltar har ambitioner att lösa sociala, kulturella eller miljömässiga utmaningar. Idéerna och företagandet är verktyget och samhällsnyttan är målet.

Den sociala acceleratorn
One Stop Academy består av en unik interaktiv serie workshops och seminarier som ska ge deltagande personer och organisationer det stöd och de verktyg de behöver för att lyckas med sitt sociala företagande. Programmet är utformat som en läroprocess som hela tiden utvecklas tillsammans med deltagarna och deras projekt. Syftet är att göra internationellt avtryck och även bygga plattformar utanför Sveriges gränser.

Utöver möjlighet att utveckla sina nätverk, vässa sina verktyg och projektidéer får deltagarna individuell affärsutveckling och mentorskap. I potten finns även ett stipendium på 50 000 kr som ett av de deltagande projekten kommer att få i fortsatt affärsutveckling.

Internationellt avtryck
Den sociala acceleratorn One Stop Academy startade i början av september och pågår till och med 14 november. Därefter ska den utvärderas för att se om det blir en fortsättning till våren. Det vi kan se hittills är det internationella avtryck One Stop Academy gjort i sociala kanaler är stort. Bara på de senaste 24 Tweets har vi nått 5 575 och har haft 634 internationella unika profilbesök från Sverige, Storbritannien, USA , Finland, Kanada, Australien, Indien, Tyskland, Spanien och Frankrike. 63% män och 37% kvinnor.

Via taggen #onestopacademy har du möjlighet att följa och dela utvecklingen av programmet. Taggen finns sökbar på Twitter och Storify. Det går även att skriva in den i din sökmotor så får du upp alla inlägg och information om den sociala acceleratorn.

Färgbox

Detta är ett pilotprojekt av den sociala acceleratorn One Stop Academy. Ansvarig för programmet är Business Region Göteborg med Social Resursförvaltning och Västra Götalandsregionen som medfinansiärer.
Acceleratorprogrammet genomförs i EU-projektet One Stop Future Shop.

 

Huvudkategori

Tipsa en vän