Större ekonomisk trygghet med Mikrofonden Väst

6 juli 2017
Mashallahgruppen är ett socialt företag som fått stöd från Mikrofonden Väst med garantier.
Mashallahgruppen fick garantistöd från Mikrofonden Väst för att kunna köpa in maskiner. Och det har gett flera nya jobb.

- Mashallah-gruppen föddes 2016 genom ett projekt vi hade på SamJobb AB, där vi hade arbetsträning. Och ungefär 40% hade väldigt svårt att få jobb, berättar Victoria Espe, grundare och senior coach på Mashallah-gruppen.

- Och där fanns yrkesintresserade människor inom restaurangbranschen, textil, lokalvård, matintresserade och även de som hade en utbildning från sitt tidigare hemland. Samjobb hjälpte oss med små investeringar i början, men fortfarande fattades mycket. Och det var där som Mikrofonden Väst kom in i bilden.

Mikrofonden Väst stöttar sociala företag som behöver hyres-, bank- eller lånegarantier. Och det var genom dem som Mashallah-gruppen fick hjälp med rätt sorts stöd för att kunna investera i maskiner och material. 

Tack vare investeringarna så har flera av de personer, som tidigare stod långt ifrån arbetsmarknaden, nu fått jobb. 

 

Tack vare stödet från Mikrofonden Väst har vi anställt flera personer.

Victoria Espe, Grundare och senior coach, Mashallah-gruppen

- Vi hade inte möjlighet att köpa material eller maskiner när det gäller tex textildelen, betonar Victoria Espe. Men med hjälp av garantistödet från Mikrofonden Väst kunde vi låna pengar och köpa de maskiner och det material vi behövde. Det gjorde också att vi kunde anställa fler personer på Mashallah-gruppen och få fler uppdrag utifrån.

- Så det var till stor hjälp för Mashallah-gruppen att få stöd från Mikrofonden Väst!

Underkategori
Mashallah-gruppen erbjuder tjänster inom bla textil och design.
Mashallah-gruppen erbjuder tjänster inom bla textil och design.

Om Mashallah-gruppen
Mashalla-gruppen är ett socialt företag som vänder sig i första hand till människor som av olika skäl hamnat utanför arbetsmarknaden och behöver stöd att komma tillbaka till arbetslivet.
Verksamheten startade januari 2016 som kooperativ och har idag ett flertal fungerande branschinriktningar: frisör, kultur & textilgruppen (erfarna sömmerskor, skräddare & designer), restaurang och café (matintresserade med och utan branscherfarenhet), lokalvårdsservice samt en konstavdelning.
www.mashallahgruppen.se

Tipsa en vän