Vasst utvecklingsföretag prisat i Partille

16 maj 2018
Från vänster: kommunstyrelsens ordförande Stefan Svensson, Lars Juhlin och David Östebo från Instrumenta AB, Charlotta Johansson Business Region Göteborg och Marieke Wolter näringslivsansvarig Partille.
Instrumenta Diagnostiska och Kirurgiska AB är Årets Utvecklingsföretag i Partille 2018. Utmärkelsen delades ut av Business Region Göteborg i samarbete med Partille kommun för första gången någonsin på kommunens näringslivskväll.

Instrumenta AB är specialiserat på försäljning av kirurgiska och diagnostiska instrument samt medicintekniska apparater till sjukvården i Sverige. Företaget har funnits sedan 1989 och har tio medarbetare.

I motiveringen beskrivs Instrumenta AB som ”ett vasst företag med god vinstmarginal, bra soliditet och en mycket stabil kassalikviditet. Företaget värnar om sina medarbetare och erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling.”

– Vilken trevlig överraskning. Vi är glada och hedrade över att vara det första Partilleföretaget som får äran att motta utmärkelsen Årets Utvecklingsföretag. I sammanhanget ska nämnas alla våra medarbetare som tillsammans är med och skapar Instrumenta, säger Lars Juhlin, vd och försäljningschef på Instrumenta AB som hämtade utmärkelsen tillsammans med David Östebo, upphandlingsansvarig på företaget.

Utmärkelsen delades ut av Charlotta Johansson, företagsrådgivare på Business Region Göteborg tillsammans med Stefan Svensson, kommunstyrelsens ordförande i Partille. Utöver diplom och ära får mottagaren chans att finslipa sin strategi för fortsatt utveckling och långsiktig lönsamhet genom ett års medlemskap i tillväxtprogrammet Expedition Framåt.

Underkategori
Charlotta Johansson från Business Region Göteborg delade ut pris till Instrumenta AB som blev Årets Utvecklingsföretag i Partille 2018.
Charlotta Johansson från Business Region Göteborg delade ut pris till Instrumenta AB som blev Årets Utvecklingsföretag i Partille 2018.

– Partilles utvecklingsföretag ska vara en utmärkelse att sträva efter och en välförtjänt knuff framåt. Med över 3200 företag verksamma inom nästan 400 olika branscher har Partille ett starkt näringsliv med många möjliga kandidater, säger Stefan Svensson.

Kandidaterna till priset tas fram av Business Region Göteborg tillsammans med Partille kommun. Baserat på företagens förädlingsvärde och attraktionskraft väljer kommunen därefter ut vilka av dessa företag som ska nomineras till Partilles utvecklingsföretag. Slutligen utser en jury med representanter från Business Region Göteborg det företag som får utmärkelsen.

– Med denna utmärkelsen vill vi lyfta och uppmuntra lokala företag i Göteborgsregionen som vi ser kan utveckla sin redan framgångsrika verksamhet. Detta samarbete mellan Business Region Göteborg och kommunerna är väldigt viktigt för att främja den fortsatta positiva utvecklingen i hela regionen, säger Charlotta Johansson.

Så här lyder hela motiveringen för vinnaren Instrumenta AB:

"Årets utmärkelse tilldelas Instrumenta AB, ett vasst företag med god vinstmarginal, bra soliditet och en mycket stabil kassalikviditet. Både moder- och dotterbolag växer och är mycket välmående. Företaget värnar om sina medarbetare och erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling. Hos Årets Utvecklingsföretag i Partille 2018 är kunskapen om att delta i upphandlingar viktig förutsättning för verksamheten."

Tipsa en vän