Volvos hjärta – pulserar nu även mitt i Göteborg

Vi säger varmt välkommen till World of Volvo, Göteborgs nya organiska upplevelsecenter och landmärke som öppnade för allmänheten igår! Med människan i centrum visar Volvo upp sin historia och framtid, och manifestar stadens betydelse för Volvo. Invånare och besökare får samtidigt en utmärkt chans att uppleva varumärkets betydelse för Göteborg.

Volvo Group och Volvo Cars har båda sina huvudkontor och sitt ursprung i Göteborg. Koncernerna är Sveriges två största privata arbetsgivare, oerhört viktiga för staden och har tillsammans länge varit den främsta motorn i svensk export.

Nu får alla en chans att uppleva vad deras gemensamma varumärke står för, längs Göteborgs evenemangsstråk, mitt i entrén till staden österifrån. Men World of Volvo är så mycket mer än detta.

Den vackra mötesplatsen i trä, designad av danska arkitektbyrån Henning Larsen, har möteslokaler för upp till 1 100 deltagare och är redan bokad för en lång serie evenemang. Här finns flera restauranger, på de övre planen även coworking-ytor och studio för onlinesändningar.

Hjärtat i huset är ändå Volvoutställningen på plan tre, som tar dig som besökare med på en resa från dåtid till nutid och vidare in i framtiden, med många fordon vi känner igen från det tidigare Volvomuséet. Stort fokus ligger på innovationer av värde framåt, där samverkan mellan näringsliv och samhälle blir allt viktigare. Ett sådant initiativ är Gothenburg Green City Zone, där Volvo Cars är en av initiativtagarna, men båda bolagen deltar i olika projekt. 

Öppningen av World of Volvo sker tre år före Volvos stora jubileum som äger rum 2027. Då var det hundra år sedan Assar Gabrielsson knoppade av sitt lilla innovationsbolag från kullagertillverkaren SKF.